Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de European Studies opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie European Studies?

Bij European Studies ligt de nadruk op kennis over Europa, internationale oriëntatie, praktijkoriëntatie en persoonlijke ontwikkeling. Een breed scala aan onderwerpen komt voorbij: van Europese instituties, Europees recht, governance, economie, openbaar bestuur tot communiceren in een vreemde taal en rekening houden met andere culturen. De opleiding European Studies in Leeuwarden onderscheidt zich door haar publieke oriëntatie en haar kleinschaligheid. Denk je verder dan de grenzen van Nederland? Dan is de hbo-opleiding European Studies iets voor jou.

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie European Studies is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is European Studies daadwerkelijk zo leuk als het lijkt?

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding European Studies bij jou?

Bij besturen hangt veel af van maatschappelijke, economische en politieke omstandigheden. Bij de opleiding European Studies word je dan ook opgeleid tot een veelzijdige professional.

De ideale student European Studies beschikt over de volgende kenmerken:

  • Avontuurlijk
  • Teamplayer
  • Eigen mening

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en excursies.

Daarom kies je voor de studie European Studies

De opleiding European Studies spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

  • Onderdeel van de Thorbecke Academie
    De opleiding European Studies valt onder de Thorbecke Academie. De Thorbecke Academie is onderdeel van NHL Hogeschool en bestaat al ruim 30 jaar! Het is de eerste hbo-instelling in Nederland die opleidingen aanbood op het gebied van overheidsmanagement en staat hoog aangeschreven in bestuurlijke kringen. Oud-studenten hebben mooie carrières en zijn onder andere werkzaam als beleidsmanager, veiligheidscoördinator of politicus.

  • Leeuwarden is een leuke studiestad
    Waarom kiezen voor European Studies in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!