Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Integrale Veiligheidskunde opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Integrale Veiligheid?

Veiligheid is een bijzonder actueel thema. Het staat hoog op de agenda van de politiek en bedrijfsleven. Veiligheid speelt in veel sectoren: veiligheid bij (chemische) bedrijven, evenementen, crisisbeheersing, sociale veiligheid en leefbaarheid en veiligheid in cyberspace. Je wordt bij ons breed (generalistisch) opgeleid. Daarom krijg je naast vakken op het gebied van veiligheidskunde ook vakken als (bestuurs)recht, onderzoek, psychologie en beleid. Spreekt jou dit aan? Kies dan voor de opleiding Integrale Veiligheid en zet je in voor een betere wereld!

Voordelen van de studie Integrale Veiligheid

 • Wij bieden onze studenten een uitgebreid netwerk met relevante externe partijen.
 • Studenten werken volop samen met de lectoraten Cybersafety, Serious Gaming en Persoonlijk Leiderschap & Innovatiekracht.
 • Onze studenten krijgen les van deskundige docenten met diverse achtergronden.
 • Integrale Veiligheid is een opleiding van de Thorbecke Academie, een onderwijsinstelling die een unieke positie heeft in Noord-Nederland.
 • Als opleiding werken we samen met diverse andere opleidingen, zowel nationaal als internationaal.
 • Wij lopen voorop als het gaat om het afleveren van cybersafety deskundigen, waar in de toekomst grote behoefte aan is.
 • Volop baankansen.

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Integrale Veiligheid is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Integrale Veiligheid daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Integrale Veiligheid bij jou?

Als je kiest voor de hbo-opleiding Integrale Veiligheid kies je voor een opleiding met een brede oriëntatie. Dat is belangrijk, want als integraal veiligheidsdeskundige moet je het hele werkveld kunnen overzien.

De ideale student Integrale Veiligheid beschikt over de volgende kenmerken:

 • Brede maatschappelijke belangstelling
 • Strategisch inzicht
 • Besluitvaardig

Studiekosten 

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en excursies.

Daarom kies je voor Integrale Veiligheid

De opleiding Integrale Veiligheid spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

 • Onderdeel van de Thorbecke Academie
  De opleiding Integrale Veiligheid valt onder de Thorbecke Academie. De Thorbecke Academie is onderdeel van NHL Hogeschool en bestaat al ruim 30 jaar! Het is de eerste hbo-instelling in Nederland die opleidingen aanbood op het gebied van overheidsmanagement en staat hoog aangeschreven in bestuurlijke kringen. Oud-studenten hebben mooie carrières en zijn onder andere werkzaam als beleidsmanager, veiligheidscoördinator of politicus.
   
 • Leeuwarden is een leuke studiestad
  Waarom kiezen voor Integrale Veiligheid in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!

Scores NHL Integrale Veiligheid

Baankans 100% vindt binnen 1,5 jaar een baan
Tevredenheid 3,7 van de 5 sterren
Sfeer van de opleiding 4,1 van de 5 sterren
Stage ervaring 4,0 van de 5 sterren
Contacttijd 6-12 uur per week

Bron: Nationale Studenten Enquête